Rezept: Eierlikör / Recipe: Egg Liqueur

Ich will euch unser Eierlikörrezept nicht vorenthalten. Wir machen’s, na klar, im Thermomix 😉 Natürlich kann man es auch im Topf auf dem Herd machen, aber das erfordert viel Rührarbeit und ist ein ziemliches Gefummel mit der Temperatur – wenn’s zu heiß wird, flockt’s nämlich aus :bll:

Also, los geht’s – ihr braucht:

18 – 20 Eigelb (je nachdem, wie dick der Eierlikör werden soll)
400 g Vanillezucker
500 ml Kondensmilch
500 ml Doppelkorn

Und so wird’s gemacht:

Alle Zutaten in den Mixtopf geben. 20 Minuten bei 70°C auf Stufe 4 verrühren.

Ohne Thermomix alle Zutaten in einem ausreichend großen Topf gut verrühren, damit der Zucker vergeht. Dann unter beständigem Rühren auf 70°C erhitzen und 20 Minuten köcheln (und immer schön weiterrühren …). Die Temperatur ist, wie eingangs erwähnt, wichtig, weil die Masse sonst flockt. 😮

Eierlikör / Egg Liqueur

Gutes Gelingen und … Prosit ! 😀

 
Get this recipe in English !

 
I do not want to keep our egg liqueur recipe back from you. Of course, we prepare it in our Thermomix which makes it pretty easy 😉 Nevertheless you can of course prepare it in a pot on the stove. But that will lead you into tons of stirring and it is a bit tricky, too, as you need to get an exact temperature, otherwise the liqueur will be ruined. :bll:

Well, here we go – you will need:

18 – 20 egg yolk (depends on how thick you want the liqueur to be)
400 g vanilla sugar
500 ml concentrated milk
500 ml Korn liquor

And this is how it’s done:

Put all the ingredients into the Thermomix an stir at level 3 for 20 minutes. Heat up to 70°C. That’s it.

Without using a Thermomix put all the ingredients in a pot and stir very properly. Keep stirring as you heat it up to 70°C and simmer for 20 minutes. As I already mentioned, the temperature is very important – if it is getting too hot, it curdles. 😮

Eierlikör / Egg Liqueur

Happy cooking and … Cheers ! 😀

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